13.2.2011

Levottomat unet

Raskaana olevat naiset kärsivät ilmeisen usein ns. katastrofiunista. Neuvolalähteiden mukaan tyypillisiä aiheita tällaisille unille ovat esimerkiksi kuolleena syntynyt lapsi, jatkuvasti itkevä vauva tai poikkeuksellisen kivulias synnytys. Jo syksyllä neuvolatäti tiedusteli, olenko nähnyt paljon painajaisia. Huono äiti -fiiliksissäni vastasin tietysti, että enpä ole, vaikka todellisuudessa yöllisiä katastrofeja oli tapahtunut jo useampia. Päiväkirjamerkintöjeni mukaan marras-joulukuulle osui oikein unien kultakausi, ja näin mm. seuraavia sattumia sisältäneet unet:

- J yritti tappaa mut ketsuppipulloon rakennetulla pommilla kylpylässä
- synnytin lapsen, jonka ÄITI olikin J:n ISÄ (herää kysymys, miten tämä on mahdollista)
- synnytin kahvipaketin (en tiedä, oliko se Presidenttiä vai Juhla Mokkaa)
- hengailin keskellä 3D-miinakenttää, jossa tehtävänäni oli purkaa pommi pujottelemalla liikkuvien lasersäteiden lomassa
- Pohjois-Korea ja USA hyökkäsivät Suomeen ydinasein, pakenin Jugoslaviaan (en tiedä, mikä tässä unessa hämmentää eniten - maailman epätodennäköisin liittoutuma, vielä epätodennäköisempi hyökkäyskohde vai se, että valitsin pakokohteeksi valtion, jota ei enää ole olemassa)
- varastin Jari Sarasvuon mönkijän ja ajoin sillä moottoritiellä kyydissäni iltapukuun pukeutunut paleleva Virpi Sarasvuo

Selkeästi käsitykseni katastrofista on siis jotain suurempaa kuin nälkäänsä itkevä vauva. En silti tiedä, olisiko mua neuvolassa pidetty enää lainkaan täysjärkisenä, jos olisin ilmoittanut, että ei mua vauvanhoito jännitä, vaan esimerkiksi ydinsota, Jari Sarasvuon kosto tai Kauniista ja rohkeista juonenkäänteensä ammentavat ihmissuhdekuviot.

Viime yönä tapahtui kuitenkin jotain kummallista. Näin ihan tavallista vauvaunta! Synnytin sairaalaolosuhteissa täysin normaalilta ihmislapselta näyttävän tyttövauvan, joka painoi 3,4 kg ja oli 49 cm pitkä. Sain vauvan syliin ja J:kin hengaili jossain lähistöllä. Nyt pitäisi vain muistaa mainita tästä seuraavalla neuvolakäynnillä, niin hyvä äiti -pisteitä satelee roppakaupalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti